ST. "HET HENGSTENFONDS" BIEDT TER DEKKING AAN DE ELITEHENGST KUNAR I-89

alt

Kunar is geboren in Duitsland op 17 mei 1995.
Stokmaat: 150 cm
Pijpomvang: 22 cm
Kleur: isabel.
V. Kolja DE062089

M. Helwine DE086692
MV. Morten DE0038

Kunar:

Gehoorzaam
Krachtig vaderdier
Keurpredicaat
Prestatie predicaat
Sterhengst
Solide beenwerk
Prima bewegingen

Kunar:
• is prestatiehengst, hij behaalde een A-cert. voor de trekproef met 64 punten. Hij kreeg een 9 voor de ruimte vlotheid en regelmaat van de gangen, trekhouding, wijze van aanzetten, werkwilligheid, temperament en gedrag een 8. Bij de zadelproef behaalde hij een A-cert. met 88 punten. Gedrag tijdens het opzadelen, wijze van gaan in draf een 9. Wijze van gaan in stap en galop, gewilligheid bij het springen, ijver en temperament, gehoorzaamheid tijdens proef, karakter en algemene indruk een 8.
• is een sterhengst met twee predikaten; keur en prestatie.

• heeft goed en solide beenwerk.
• kan prima bewegen.
• is een gehoorzaam paard.

Keuring 2016: De nieuwe Elitehengst Kunar. Deze inmiddels 21-jarige kolossale hengst stal de show in de binnemanege tijdens het losbewegen. Met veel energie liep hij ruim en taktmatig door de baan. Deze hengst beschikt over een mooie rastypische uitstraling, is goed ontwikkeld en heeft een correcte beenstand. Hij wist zich zelf goed te presenteren.
Hij heeft het preferentschap behaald doordat zijn nakomelingen goed op de exterieur keuringen en goed bij de verrichtingen hebben gescoord. Met nu alle certificaten op zak werd hij Elite hengst. Om dit heugelijk feit te vieren werden er slagroomsoejes voor alle aanwezigen uitgedeeld en werd hij extra in het zonnetje gezet.

Keuringsresultaat: Kunar behaald het elite schap, een prachtig resultaat voor deze hengst. De hengst heeft in de loop van de jaren veel aan onze fokkerij toegevoegd. Hij beschikt over goede nakomelingen welk zowel op exterieur als op de verrichtingen goed gescoord hebben. Kunar is een zeer rastypische hengst met veel uitstraling. Hij heeft een goede bovenlijn en het is een sterk en krachtig paard. Hij heeft goede ruime bewegingen en een super vriendelijk en betrouwbaar karakter. Een prachtig resultaat!!

Keuringsresultaat 2015: 1ste prijs als sterhengst
Deze inmiddels 20-jarige kolossale Sterhengst stal de show in de binnenmanege tijdens het los bewegen. Met veel energie liep hij ruim en taktvol door de baan. Deze hengst beschikt over een mooie rastypische uitstraling, is goed ontwikkeld en heeft correcte beenstanden. Hij wist zich zelf goed te presenteren en kreeg daardoor ook van Fjord Horse Internationaal een medaille voor beste oudere hengst.

Keuringsresultaat 2014: 1ste prijs als sterhengst.

Beschrijving. Een stoere hengst welke goed in het rastype staat - het is een sterke hengst met veel uitstraling. Hij heeft een sterke bovenlijn en een mooi front. Kunar heeft goed gevormde en gehoekte gewrichten en sterke hoeven. Hij liet zich op de keuring tijdens het los bewegen erg goed zien in alle drie de basisgangen, met veel vermogen, ruimte en kracht. De hengst liet een zeer goede indruk achter en straalde rust en plezier uit. Kunar beschikt over hard en droog beenwerk. De algemene indruk die hij achterlaat is die van een zeer betrouwbaar, sterk en vooral fijn paard.

Dekgeld zie basistarieven van St. “Het Hengstenfonds”
www.fjordstudbook.com
D. Wit
Wohlber 2
Pommerloch Luxemburg
00352-2695151/ 00352-691821851

 http://www.hetfjordenpaardenhengstenfonds.nl/index.html

alt