Even kennismaken... het bestuur van FSAD Oost

Secretaris - Monique Versteegh

Sinds 2014 zit Monique in het bestuur van Gewest Oost. Monique woont in Tiel. Voor sommigen wellicht een onbekende naam of gezicht. Mijn Fjordenliefde heb ik meegekregen van mijn opa en vader. Bij mijn geboorte kreeg ik van mijn opa mijn eerste fjord Nanda. Hij gebruikte samen met mijn vader de Fjorden voor hun werk als groenteboer en zij gingen met paard en wagen bij de mensen langs de deur. In 1988 kreeg ik van mijn vader haar opvolger, het veulen Ikara. Zij is inmiddels de stammoeder van mijn Fjordenstapel. Ik heb bij haar 16 veulens gefokt, 8 hengsten en 8 merries, waarvan er nog 7 merries in mijn bezit zijn. Samen met mijn vader gebruik ik de Fjorden voor de mensport in allerlei aanspanningen zoals enkel-, dubbel-en meerspan. Verder probeer ik elk jaar een veulen te fokken bij een van mijn merries en bezoeken we jaarlijks ook meerdere premiekeuringen in het land.


Algemeen bestuurslid: Jolanda Sciarone
Jolanda is dit jaar toegetreden tot het bestuur. Vanaf mijn twaalfde wilde ik al een fjord. Helaas allerlei soorten, maten en kleuren gereden,
maar nooit een fjord. Daar kwam verandering in 2010, toen kreeg ik de tip vanuit de vereniging vrienden van het fjordenpaard dat Ucy te koop  was. Nu had ik een jaar daarvoor een show van hun gezien en daar liep een pracht fjord voorop. Veel foto’s van gemaakt en zelfs als achtergrondfoto op de computer gezet. Wat was het een verrassing dat Ucy dat kop paard van het showteam bleek te zijn. Toeval bestaat niet! Helaas rijd ik haar nu zelf niet meer op wedstrijden, maar ze wordt wel uitgebracht in de M2 dressuur en L springen, met als doel om het sportpredicaat dressuur en springen te behalen bij de fjordsport en de KNHS. Mijn motivatie om in 2016 in het bestuur van de afdeling Oost te gaan zitten, is het promoten van de fjordsport.

Dit waren onze bestuursleden. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben voor ons bestuur, dan kunt u contact met ons opnemen via   of via onze facebookpagina Fjordenpaarden Afdeling Oost.
Bestuur Afdeling Fjordenpaarden Afdeling