Z1 mennen Fjordsport Arie Timmer & Babel

De ruin Babel geboren in 2005 is al heel wat jaren in het bezit van de fam. Timmer uit Leerbroek. De ruin heeft als vader Anton en moeder Vioola. De ruin is opgeleid tot menpaard, heel actief wordt hij dan ook daarvoor ingezet. Het is een zeer werkwillig en voorwaarts paard welke met zijn goede bewegingen zich zeer goed kan presenteren. Zijn bewegingen maakt hem dan ook extra bijzonder, deze zijn krachtig en ruim met een goed ondertredend achterbeen.

De combinatie heeft al een aantal Fjordsport diploma's op zak en daarnaast voor de menproef een A-certfi caat behaald. Nu met het versnelde Fjordsportsysteem kan hij door naar de klasse Z1. Op de fjordendag in Lexmond werd dan ook deze proef uitgeschreven. En enthousiast publiek aan de kant van de ring om te kijken hoe het zou verlopen. Natuurlijk moest de koetsier, Arie ook nog theorie doen.

De proef ging goed, natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten, maar de proef werd met ruim voldoende punten gereden. En later nam Arie een applaus in ontvangt voor deze prestatie. Een bijzonder goed resultaat voor deze combinatie. De ruin word ook gebruikt voor het vaardigheid mennen en af en toe onder het zadel gereden. We zijn trots dat dit is behaald Van harte gefeliciteerd met dit prachtig resultaat!