Sanne Z-dressuur mennen

De merrie Sanne is geboren en getogen bij Fam. de Vries in Friesland. B. de Vries heeft het paard gefokt en is daarna overgedaan aan haar dochter Grijtsje de Vries.

De merrie is geboren in 1997 uit de hengst Gardar en moeder Bengta.

Sanne heeft dit jaar een bijzonder resultaat gehaald en dat is namelijk Z-dressuur mennen Fjordsport.

De merrie was inmiddels al prestatie door het behalen van een A-cert. voor de zadelproef in 2000, een jaar later behaalde ze het zelfde certificaat voor de menproef.

Daarnaast heeft ze bij fjordsport nog L-dressuur en L-springen behaald. In de afgelopen jaren is deze merrie ook in het mennen actief geweest en behaalde altijd goede resultaten. Omdat het aangespannen rijden goed gaat met deze merrie hebben zich ook ingeschreven bij de Nederlandse sportorganisatie in 2010. Na vier wedstrijden hadden ze al 14 winst punten en mochten ze starten op het Noordelijke Kampioenschap in Ten Post, daar werden ze kampioen en mochten mee naar de Hippiade te Ermelo.

Op de Hippiade eindigde de aanspanning op de 7de plaats.

Nu hebben ze een winterstop en zal deze combinatie in het voorjaar weer actief zijn.

Naast het werk heeft ze in de fokkerij ook al een aantal veulens gebracht. Het eerste veulen was Aike v.Reitze die al model is. Daarna werd Britt geboren uit de hengst Reitze, ook deze merrie heeft zich al bewezen, zij is inmiddels stermerrie.

In 2006 werd Carst v. Reitze geboren, daarna volgden Djurre v.Balony, Elma v.Karant, Frida v.Karant, het komende jaar wordt er wederom een veulen verwacht van de hengst Karant.

De merrie maakt bij Fam. de Vries deel uit van een grote groep fjordenpaarden, die bijna allemaal familie van elkaar zijn. De merrie is een vriendelijk en makkelijk paard waar de familie elke dag van geniet.

Deze stermerrie behaalde vaak goede resultaten op de premiekeuringen.