Mindy Z2-Dressuur Fjordsport

Z2-dressuur fjordsport is onlangs behaald door Mindy HB 283 van Ilonka Neefs van Stiphout.

De combinatie was present tijdens de Fjordsportdag in Ter Heijdenalt in Brabant. Ze lieten een goede Z2 proef zien en Mindy werd keurig gereden en was goed aan de hulpen.

De merrie is in 1992 geboren en later ingeschreven in het Hulpboek.

Mindy is een zeer veelzijdig paard met een werkwillig karakter.

Haar Z1 dressuur diploma wist zij enkele jaren geleden al in de wacht te slepen op de premiekeuring te Wijk bij Duurstede in 2007.

De merrie is meerdere malen op de premiekeuring geweest en de resultaten waren wisselend. In de jaren 1996 t/m 1998 behaalde zij een 2de premie, maar in 1999 behaalde zij een 1ste premie in de rubriek 5- t/m 7-jarige merries en na het afleggen van een verrichtingsproef, de trekproef, met als resultaat een A-cert. werd zij modelmerrie.

In 2001 kreeg zij haar eerste veulen van de elitehengst Fjelljon I-75 genaamd Yggdrasil, zij is inmiddels ook modelmerrie.

Daarna volgden er nog twee veulens, Durk v.Kventin en Flicka v.Hermansen.

Vervolgens deed de combinatie mee aan verschillende Fjordsport diploma proeven en behaalde M2 dressuur en L-springen.

In 2002 kwam zij als modelmerrie in de ring en kreeg een 1ste klasse model en werd toen op die dag tot stermerrie verklaard.

In 2006 deed zij wederom mee aan de verrichtingsproeven, ditmaal de zadelproef en behaalde maar liefst een AA-cert. met 94 punten. Door het behalen van de verrichtingsresultaten is Mindy ook Prestatiemerrie geworden. Dit veelzijdige paard heeft wel een eigen karakter en gelukkig zijn zij en Ilonka goed op elkaar ingespeeld. We mogen trots zijn op deze combinatie die binnen ons stamboek het Z2-dressuur diploma fjordsport heeft behaald.

 alt