RAINGARD Z2-DRESSUUR FJORD

Op de ABOP verrichtingsdag van de vereniging “Het Nederlandse Fjordenpaarden Stamboek” op 1 December 2008 behaalde Raingard haar Z-dressuur fjordsport diploma. De juryleden gaven deze combinatie een positief resultaat met daarnaast nog aandachtspunten om in de toekomst aan te werken.

Deze op 9 juni 1996 geboren merrie Raingard 960500 heeft als vader de Elite hengst Nordal I-44 en haar moeder is de Elitemerrie Sunngard S-04. Raingard is geboren en getogen in Hoenderloo en is in eigendom van M.K. van Bon.

In 1995 werden er op Fjordhest-Gard 7 merries door de hengst Nordal gedekt en een jaar later werden er zeven veulens geboren, waaronder deze Raingard. Haar twee broers zijn niet meer in Hoenderloo zijn. Haar vier zussen zijn nog steeds op Fjordhest-Gard.

Raingard heeft in 2000 de zadelproef afgelegd met als resultaat een AA-certifikaat met 95 punten.

In 2007 is zij naar de keuring te Vorden geweest waar zij een eerste plaats bij de stermerries behaalde, daarna het kampioenschap bij de predikaatmerrie en later zelfs dagkampioen van Vorden werd.

Raingard werd eigenlijk altijd recreatief gebruikt en heeft al vele kilometers door de bossen van de Veluwe gelopen. Enkele jaren geleden werd besloot Maureen dat zij zich meer te richten op het dressuurrijden.

Vorig jaar werd de combinatie kampioen in de klasse M2 bij de KNHS van de Oost Veluwse Rij en Jachtverening.

Ze behaalde dan ook tot nu toe alle dressuur vaardigheidsdiploma’s van het stamboek met een goede score, daarnaast wordt er nu ook met haar bij de KNHS gestart tussen de andere “paarden” in de Klasse Z1.

Inmiddels heeft de merrie haar Z2 dressuur diploma weten te behalen, een mooi prestatie.