Verkooplijst per 29-06-2020

Attentie voor aspirant kopers:

  • Alle paarden dienen een paardenpaspoort te bezitten. Met ingang van 01-07-2000 dienen alle paarden, ras of geen ras een paardenpaspoort te bezitten, dit is een E.U. bepaling. Het paard moet niet alleen een paspoort maar ook een chip moet hebben. Duplicaat van een paardenpaspoort is op max. € 145,- dus vraag bij aankoop altijd naar het paardenpaspoort.
  • Het is belangrijk te vragen naar een DNA-test voor fjordenpaarden welke geboren zijn na 01-01-1994. Dit is een oranje/rood certificaat, na 01-01-2004 is dit een certificaat dat in het paspoort geplakt kan worden.
  • Een aankoopkeuring is aan te bevelen en mocht u in interesse hebben in een koopovereenkomst; over beide zaken kunt op het stamboekkantoor inlichtingen inwinnen.
  • Het plaatsen van een paard op deze pagina kost € 15,- per paard bij vooruitbetaling.
  • Mocht u een paard kopen controleer voor de koop het chipnummer met daarbij behorende paardenpaspoort. De chip kan door de dierenarts worden afgelezen.
  • Maak bij de koop een verkoopovereenkomst op, bij het overschrijven van uw nieuwe paard vragen wij namelijk om een kopie van de verkoopovereenkomst of rekening.
Bent u opzoek naar een paard dan kunnen wij gratis een advertentie voor u plaasten, voor meer info post@fjordstudbook 

Gezocht: Brave en vriendelijke onder het zadel beleerde merries of ruinen vanaf 5 jaar. Het karkater in belangrijker dan de kwailteit. Graag doorgeven aan het stamboekkantoor via alvast bedankt.

Gezocht: 2 fokmerries, vriendelijke, robuurste Fjordenmerries met een goed karakter. Geen familie zijn van de dekhengst Kunar.
D. de Wit Tel: 00352-691821851 Luxemburg.

 
Wegens verhuizing gaan onze ouders, de laatste Fjorden merrie die zij nog in bezit hebben van de nakomelingen van Viola V13 verkopen. De merrie Dailey is een 12 jarige donker isabel, merrie die als 3-jarige voor het laatst op een keuring is geweest en hier kampioen was. Deze merrie is 100% bereden en betuigd. Laatste jaren niet aangespannen gereden, wel onder het zadel. Stokmaat 1.45 cm mooie halspartij en ruime gangen maakt haar zeer geschikt voor onder het zadel. Dailey is aanhankelijk en makkelijk in de omgang. Deze merrie is nooit onder de hengst geweest, maar zeker ook geschikt om te fokken en voor keuringen.
Interesse in deze unieke, eerlijke merrie. Vraagprijs : € 5400,00
Met vriendelijke groet, Harry Vos M +31(0)6-21237259 E-mail:
 
 

Gezocht: Lieve grote maat Fjord. Wij kunnen jou geven: een fijn huis met een nieuwe stal met uitloop zodat je altijd en wanneer je wilt buiten kan rondlopen, fijn gezelschap en kilometers ruiterpaden door het bos waar we je heel veel mee naar toe gaan nemen. Wij zoeken: een gezonde, lieve en betrouwbare Fjord. Grote maat ivm lange benen ruiter. Bomproof met buitenrijden, lief voor kinderen zodat je veel geknuffeld kan worden en het is leuk, maar niet vereist, dat je wat affiniteit met licht dressuur rijden cq sprongetjes hebt zodat we soms een beetje met je kunnen 'werken'. Contact:   Hartelijke groet, Wieke van Enst

 
Te koop: Onze brave merrie Ylya van 12 jaar v.Myrstein m.Kitty. Ze heeft een A-cert. voor de zadelproef behaald, ze is altijd netjes bekapt en ontwormt, en is kerngezond, een sterk paard.  Een goed tehuis is belangrijk, vraagprijs € 2500,-
Tevens een goed tehuis gezocht: Voor onze 12-jarige merrie Enjoy v.Ansgard Skellerod m.Yamilla als gezelschapspaard. Ze is een vriendelijke en lieve merrie waar u mee kunt wandelen, ze kan niet bereden worden. Voor vragen Fam. Weits Wijk, tel 0049-4964605808 of 0031-614892210.

Wegens ouderdom moet Hr. Meijland helaas afscheid nemen van zijn Noorse inboedel, na jaren lang wedstijden in Noorse stijl te hebben gereden met klederdracht met een van zijn Noorse wagens en de Fjordenpaarden.
Goed tehuis gezocht voor: de merrie Metje M-383 v. Verge, geboren in 1992. Zij is een brave gezonde merrie welke nu nog geschikt is voor het rijden onder het zadel een aangespannen.
Te koop:
• Noorse Karjol, in goed staat.
• Noorse boodschappen wagen, in goed staat.
• Noorse melkwagen, in goed staat.
• 4 Noorse gareel tuigen.
• Mooi luxe met koperbeslag tuig.
• Noorse Klederdracht, man.
• Vrachtwagen, Daf 45 geschikt voor 4 paarden of 2 paarden en één rijtuig. Ong. 15 jaar oud.
Alleen serieuze gegadigden Hr. Meijland te Limmen-Alkmaar. Tel: 06-47663641

Gezocht: Een lieve betrouwbare Fjordenmerrie t/m 10 jaar. Voorkeur: donker isabel, stokmaat van ong. 1.50 cm. De merrie moet geschikt zijn voor mensen met een beperking, zowel aangespannen als onder het zadel beleerd. Liefst met wagen en zadel in één koop. Hr. Haverink te Dalfsen email:


Gezocht: een betrouwbare, lieve Fjordenmerrie, liefst tm 9 jaar. Het zou fijn zijn al het paard beleerd is onder het zadel en voor de wagen. Mogelijk in de toekomst haar als fokmerrie te gebruiken. J. vd Eiden provincie Groningen tel;06-15014204

Gezocht: Wij zijn voor ons gezin op zoek naar een lieve, rustige Fjord, die ook vooral verkeersmak is.We willen het liefst met de kinderen lekker aangespannen rijden, dus we zoeken dan ook een Fjord die dit kan en evt ook beleerd is onder het zadel. Onze voorkeur gaat uit naar een ruin, maar mag evt ook een merrie zijn, (zonder streken) leeftijd tussen de 4 en 18 jaar. Mocht iemand iets voor ons weten dan horen we dit heel graag! Het is geen makkelijke zoektocht. Alvast erg bedankt! Fam. Bax uit Gilze (Brabant) 06-28351868 of .

Te koop: een kleine 1.35 cm vlotte Fjordenmerrie van 10 jaar, bereden maar niet vaak met een merrie veulen.
Een oudere Fjordenmerrie Xiquetta 18 jaar van 144 cm, grootmoeder Ulvah, die veel met beginners onder het zadel gewerkt heeft. Ideaal voor beginnende of oudere ruiter. Geschikt mensen met een beperking. Een kleine 3 jarige ruin & een 3- & 5-jarige merrie m.Xiquetta beide niet ingereden. Paarden kunnen voor 500-600 euro van huis tot huis gebracht worden met een bekend transport bedrijf.
De vraagprijs is € 1500,- per paard. Paarden met euro paspoort zonder afstammings gegevens, maar afstamming goed bekend bij eigenaar.
Groet willem du crocq

Te koop gevraagd: Een brave merrie of ruin, beleerd onder het zadel, paard moet geschikt zijn voor mensen met verstandelijke beperking. Het paard liefst vanaf 1.45 cm en onder de 14 jaar. Voor info: Fam. Asbreuk-Meijerink te Haaksbergen tel: 06-49358311
Te koop: Meerdere Fjordenpaarden in verschillende leeftijdsklasse. Merrie: Donja 20070017 v.Hermansen m.Romy, Lieve 20150015 v.Zortin m.Donja en de hengsten/ruinen: Kanjer 20140124 v.Zortin m.Donja, Max 20160002 v.Zortin m.Donja. Aangeboden door M. Rens uit Wijchen tel: 024-6412961

Gezocht Fjord op bruikleenbasis, het kan voor u de uitkomst zijn ivm met tijdgebrek, maar de stap tot verkoop misschien nog wat groot te vinden. Wat hebben we te bieden :
- 24-7 buiten met schuilstal en onbeperkt hooi
- gezelschap van 2 Shetlanders
- veel liefde en aandacht
Wij zoeken:
Een Fjord, liefst een ruin of merrie,kan nog bereden worden recreatie, zadelmak liefst al doorgereden
Een maatje voor mezelf om mee buiten te rijden of recreatief.
Eventueel met optie op koop, uiteraard met een goed en duidelijk contract. Wij wonen in Essen (Belgie) net op de grens met Roosendaal.
Je kan altijd komen kijken. Vlakbij de Kalmthoutse heide. Voor verdere vragen Kun je me een berichtje doen of bellen/Whatsapp/smsen
06-40212063 Groetjes Amy